Σύγχρονης Μουσικής

Πλήκτρα

Είναι ηλεκτρικό πληκτροφόρο όργανο και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να παράγει ταυτόχρονα πολλούς ήχους (πολυφωνικό όργανο).

Έχει μεγάλες εκφραστικές δυνατότητες και το ρεπερτόριό του είναι ίσως το πιο πλούσιο από όλα τα μουσικά όργανα αφού, έργα για πιάνο έχουν γράψει οι περισσότεροι συνθέτες. Μπορεί να υποστηρίξει πολλά μουσικά είδη όπως κλασσική, τζαζ, ποπ, ροκ, μπλουζ κ.ά.

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκοντες: Παριανός Μάνος

Ακορντεόν

Μουσικό όργανο το οποίο χρησιμοποιεί τον αέρα για την παραγωγή του ήχου. Αποτελείται από πλήκτρα όμοια με του πιάνου, ένα πληκτρολόγιο για το αριστερό χέρι για τα μπάσα & τα ήδη έτοιμα ακόρντα από μια σειρά ρετζίστρων. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από διάφορους Ευρωπαίους χειροτέχνες. Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη σαν λαϊκό όργανο, αλλά και στην εκτέλεση λαμπρών και χαρακτηριστικών μερών σε διάφορα μουσικά έργα σαν ακομπανιαμέντο.Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκων: Ιννίνου Σταματία

Ακουστική Κιθάρα

Η κιθάρα θεωρείται από τα παλαιότερα μουσικά όργανα και είναι από τα πιο δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα πολυφωνικό όργανο (μπορεί να παράγει δηλαδή ταυτόχρονα πολλούς ήχους – για την ακρίβεια, όσους ήχους είναι και οι χορδές της).

Τα είδη μουσικής που μπορεί να υποστηρίξει είναι πολλά, όπως για παράδειγμα κλασσική, ποπ, ροκ, μπλουζ, φλαμέγκο, κάντρυ κ.ά.

Στην ακουστική κιθάρα οι χορδές είναι μεταλλικές και ο εκτελεστής μπορεί να χρησιμοποιήσει πένα. Ο ήχος της ακουστικής κιθάρας είναι πιο βαθύς και ισχυρός από την κλασσική κιθάρα και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις μοντέρνες ορχήστρες.

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκοντες: Βουρούδης Σταύρος, Χρυσανθίδης Μίλτος

Ηλεκτρική Κιθάρα

Η ηλεκτρική κιθάρα είναι έγχορδο νυκτό μουσικό όργανο και επειδή χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες δεν έχει ηχείο για την παραγωγή του ήχου της.

Στο κυρίως σώμα της ηλεκτρικής κιθάρας υπάρχουν τοποθετημένα ποτενσιόμετρα για να ρυθμίζει ο κιθαριστής την ένταση και την τονικότητα.

Σήμερα, η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τις μοντέρνες ορχήστρες, διότι λόγω του ενισχυμένου ήχου μέσω των ηλεκτρομαγνητών, καταφέρνει να ξεχωρίζει με πρωταγωνιστικό αρκετές φορές ρόλο.

Μπορεί να υποστηρίξει πολλά είδη μουσικής όπως ποπ, ροκ, Jazz, Latin, soul, funk, blues κ.ά. Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρική κιθάρα χρησιμοποιείται ακόμα και στην Ελληνική λαϊκή, ή παραδοσιακή μουσική.

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκοντες: Χρυσανθίδης Μίλτος

Κρουστά & Ντράμς

Τα ντραμς αποτελούν το πλέον εξελιγμένο πολυρυθμικό όργανο που χρησιμοποιείται σε όλα τα στυλ της μουσικής. Είναι ένα σύνολο κρουστών οργάνων που το αποτελούν μία γκρανκάσα, ένα ταμπούρο, δύο μικρά τύμπανα τομ, ένα βαθύ, κρεμαστά πιατίνια, πιατίνια με πεντάλ (hi-hat) & πολλά άλλα βοηθητικά όργανα όπως κουδούνια καστανιέτες κ.λ.π.

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκοντες: Παλλουόττολο Τάσος

Σύγχρονο Τραγούδι

Τα μαθήματα τραγουδιού περιλαμβάνουν κομμάτια από διάφορα μουσικά είδη όπως ελαφρό, λαϊκό, ελαφρολαϊκό, ποπ, ροκ, έντεχνο, Ελληνικά ή ξένα κομμάτια, οπερέτες, musical κ.ά. Φυσικά η επιλογή του ρεπερτορίου στα μαθήματα τραγουδιού γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον σπουδαστή. Ειδικά για σπουδαστές μικρότερους των 16 ετών που γράφονται στα μαθήματα τραγουδιού, η επιλογή του ρεπερτορίου και των τεχνικών ασκήσεων είναι προσαρμοσμένη σύμφωνα με την ηλικία τους. Τα μαθήματα τραγουδιού είναι ατομικά (δηλ. στην αίθουσα είναι μόνο ο καθηγητής και ο σπουδαστής), περιλαμβάνουν ασκήσεις για την ανάπτυξη τεχνικής στην άρθρωση των λέξεων, τον ήχο και την αναπνοή, τοποθέτηση φωνής, εκπαίδευση σκηνικής παρουσίας και επιλογή ρεπερτορίου από τον ίδιο τον σπουδαστή.

Σκοπός των μαθημάτων τραγουδιού (για σπουδαστές άνω των 16 ετών), είναι η επαγγελματική ετοιμότητα των σπουδαστών ύστερα από την αποφοίτησή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαθήματα τραγουδιού απευθύνονται μόνο σε σπουδαστές με επαγγελματικές επιδιώξεις, αλλά ότι το επίπεδο των γνώσεων που αποκτούν, είναι ικανό να τους οδηγήσουν εάν το επιθυμούν σε επαγγελματικά μονοπάτια.

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα. Διδάσκοντες: Τσακανιά Δήμητρα

Σαξόφωνο

Ο εφευρέτης του σαξοφώνου Adolphe Sax κατασκεύασε το πρώτο σαξόφωνο γύρω στα 1840. Η έκτασή του είναι περίπου δυόμισι οκτάβες. Υπάρχουν 6 τύποι σαξοφώνου (σοπρατίνο, σοπράνο, άλτο, τενόρο, βαρύτονο και μπάσσο) με πιο συνηθισμένο το άλτο σαξόφωνο σε φα ή μι ύφεση. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικές μπάντες, αλλά σύντομα πολλοί συνθέτες το συμπεριέλαβαν στις ενορχηστρώσεις τους. Σήμερα το σαξόφωνο χρησιμοποιείται ευρύτατα – εκτός από την κλασσική – στην μοντέρνα μουσική και φυσικά στην Jazz και Blues..

Διδάσκεται ως ατομικό μάθημα. Συνολική διάρκεια: 60′ ανά εβδομάδα.