Ο Μάνος Παριανός γεννήθηκε στη Σάμο το 1989. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πιάνο σε ηλικία 6 ετών. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου και εισήχθη στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές ως φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και αποφοίτησε λαμβάνοντας Άριστα 10 στην Διπλωματική του εργασία με τίτλο “Η καλλιέργεια και ανάπτυξη της φωνής παιδιών πρώτης σχολικής ηλικίας μέσα από συνεντεύξεις μουσικοπαιδαγωγών στην Ελλάδα σήμερα”. Είναι Μουσικολόγος-Μουσικοπαιδαγωγός (Α.Π.Θ.), Πτυχιούχος Πιάνου (τάξη Ε.Διπλάρη) και Ανωτέρων Θεωρητικών -Πτυχίο Φυγής (τάξη Κ.Καραμπερόπουλου). Έχει παρακολουθήσει αρκετά Μουσικολογικά και Μουσικο-παιδαγωγικά συνέδρια, όπως επίσης και masterclass πιανιστικής δεξιοτεχνίας υπό την σολίστ Λίλιαν Μπογιατζίεβα. Ακόμη έχει ασχοληθεί και με τον κλάδο της Μουσικοθεραπείας, εκτελώντας πρακτική στο κέντρο Α.Μ.Ε.Α. “Ο ΣΩΤΗΡ”. Από το 2013 εργάζεται μόνιμα στη Σάμο ως διευθυντής σπουδών, καθηγητής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου.
Η Μαρία Μπαρμπάκη γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1970. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με το βαθμό «Άριστα» και πτυχιούχος των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με το βαθμό «Άριστα». Είναι επίσης κάτοχος διπλωμάτων Πιάνου και Βυζαντινής Μουσικής, και πτυχίου Φυγής. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής, καθώς και για τα δύο πρώτα έτη των προπτυχιακών της σπουδών στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μελέτες της στον τομέα της Μουσικολογίας έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε βιβλία, ενώ ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Πρωτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Τμήμα Μαθηματικών Παν/μίου Αιγαίου και Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου), σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές (στην Αθήνα, στο Αγρίνιο και στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σάμου).
Γεννήθηκε το 1975 στη Πάτρα. Σπούδασε στο Πολύμνιο Ωδείο Πατρών στις σχολές Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών και στη συνέχεια στο Μoravian College των Η.Π.Α. Είναι κάτοχος Bachelor Music καθώς και Πτυχιούχος Πιάνου(Άριστα) και Ανώτερων Θεωρητικών(Πτυχίο Φυγής-Άριστα). Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Από το 1999 έως το 2005 ήταν Καθηγητής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών στο Πολύμνιο Ωδείο Πάτρας. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διεύθυνση και οργάνωση μουσικών συνόλων και παιδικών χορωδιών, καθώς και στην σύνθεση και εκτέλεση μουσικών έργων στο πιάνο. Από τον Αύγουστο του 2023 διδάσκει ως Καθηγητής Πιάνου και Θεωρητικών στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σαμου.
Η Σταματία Ιννίνου γεννήθηκε στη Σάμο το 1966. Είναι απόφοιτος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος Μεταπτυχιακού «στην Ορθόδοξη Θεολογία» του Ε.Α.Π., Πτυχιούχος Πιάνου(Ωδείο Ηχώ) και Ανώτερων Θεωρητικών-Πτυχίο Φυγής(Ωδείο Όπερα). Έχει παρακολουθήσει τα επιμορφωτικά προγράμματα «Ελληνικός Μουσικός Πολιτισμός» & «Μουσική Τεχνολογία» του Ε.Κ.Π.Α. με τον κ. Μαλάφη. Ακόμη έχει παρακολουθήσει 9μηνα επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Ειδικής Αγωγής από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και στον τομέα Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το 2ετές σεμινάριο στη Νοηματική Γλώσσα από το εργαστήρι Τάμπουλα Ράζα. Στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σάμου έχει διδάξει ως Καθηγήτρια Θεωρητικών, Ακορντεόν και Αρμονίου από το 1993 έως το 2000 ενώ από το 2021 διδάσκει ως Καθηγήτρια Πιάνου και Ακορντεόν.
Γεννήθηκε στη Σάμο. Το 2011 έλαβε το Δίπλωμα Βιολιού με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Αθηνών. Έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας βιολίστρια (Βιολί) και βιολίστας (Βιόλα). Στο ενδιάμεσο των σπουδών της έχει παρακαλουθήσει master class πρόγραμμα δεξιοτεχνίας οργάνου στην Ακαδημία Codarts University for the Arts της Ολλανδίας και σεμιναριακό πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής στην Ακαδημία Bilkent University της Άγκυρας. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια βιολιού και βιόλας από κορυφάιους σολίστ όπως G.Zhislin, S.Kravchenko, I. Lequien κ.α. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει διακριθεί και τιμηθεί σε διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί σειρά ετών έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες της Ελλάδας (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, Ελληνική Ορχήστρα Νέων, Flex ensembles κ.α) και του εξωτερικού ως μέλος ή σολίστ και με κορυφαίους μαέστρους (Ashkenazy, Rieu, Zukerman, Συμεωνίδης κ.α). Επίσης είναι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, απόφοιτος του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εν δυνάμει σπουδάστρια του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδάστρια βιόλας, υπό την μαθητεία του κορυφαίου Βιολίστα Η.Σδούκου στο Ωδείο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις και τη συνεργασία της με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου σε Αθήνα και Σάμο, διδάσκει Βιολί & Βιόλα ως καθηγήτρια της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής.
Είναι απόφοιτος Ανώτερων Θεωρητικών του Νέου Ωδείου Κοζάνης (πτυχίο Φυγής). Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έλαβε πτυχίο του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Μουσική και ειδίκευση Κλασικό Βιολί. Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας/Πανεπιστήμιο Πατρών έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Είναι Καθηγητής Βιολιού και Ανώτερων Θεωρητικών με πολυετή διδακτική εμπειρία (Νέο Ωδείο Κοζάνης , Μουσική Σχολή Δήμου Λουτρακίου καθώς και στα Μουσικά Σχολεία Κορίνθου και Αργολίδας). Έχει οργανώσει, επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ, όπως στη Ρόδο στο Φεστιβάλ «Ρόδος, Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», στην Καβάλα στο φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως «Είναι η ζωή μια θάλασσα και η μουσική ταξίδι», «Εν χορδαίς» και «Τραγουδάμε μουσική Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου». Από το Σεπτέμβριο 2024 είναι Καθηγητής Βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Σάμου και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών & Βιολιού στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή.
Η Τσακανιά Δήμητρα γεννήθηκε στη Σάμο. Είναι Πτυχιούχος Αρμονίας και Διπλωματούχος Μονωδίας του Ελληνικού Ωδείου (τάξη Γ.Πούλου) με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο . Eίναι κάτοχος πτυχίων αγγλικής και γερμανικής γλώσσας . Έχει συμμετάσχει σε διάφορα festivals όπως ΚΑΛΟΜΟΙΡΕΙΑ, ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ, Ritsos Project. Έχει δώσει Ρεσιτάλ Κλασικού ρεπερτορίου σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ .Tο 2003 ανέβασαν με το ωδείο Φ.ΝΑΚΑΣ την όπερα ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ , ενώ το 2007 ήταν έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη συνέχεια το 2009 πρωταγωνίστησε με το ρόλο της «Pamina», στην Όπερα “Μαγικός Αυλός” (Die Zauberflöte – W.A.Mozart), παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σάμο ως Καθηγήτρια Μονωδίας και Μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας «Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή».
Η Σοφία Πυρουνάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασική Κιθάρα με την Ειρήνη Κώνστα. Απέκτησε το δίπλωμα κιθάρας το 2008 με βαθμό Άριστα παμψηφεί, 1ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως. Την ίδια χρονιά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών εξωτερικού και εισάγεται στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Royal Conservatoire of Scotland. Κατά την περίοδο της φοίτησης της βραβεύεται με την 1η θέση στον διαγωνισμό κιθάρας της Βασιλικής Ακαδημίας και με την 1η θέση στον διαγωνισμό κοντσέρτου του τμήματος εγχόρδων. Παρουσιάζεται ως σολίστ με την Royal Scottish National Orchestra.
Ολοκληρώνει άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας το Postgraduate Diploma in Performance με διάκριση και το Master in Performance με διάκριση. Το 2012 βραβεύεται με υποτροφία από το ίδρυμα Ωνάση για την πραγμάτωση διδακτορικών σπουδών και το 2018 ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο ‘Transcription, Performance and Recording of Johann Sebastian Bach’s Works for Lute on a ten-string guitar’. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια ως σολίστ και έχει παρουσιάσει διαλέξεις που αφορούν τη μελέτη και ερμηνεία Baroque μουσικής σημειογραφίας. Ως Καθηγήτρια Κλασικής Κιθάρας έχει πολυετή διδακτική εμπειρία με αξιοσημείωτες τις συνεργασίες με το Εθνικό Ωδείο (2018-2021) και το Ελληνικό Ωδείο (2018-2022), στο οποίο κατέθεσε μελέτη αναθεώρησης της διδακτέας και εξεταστέας ύλης της Κλασικής Κιθάρας. Από τον Οκτώβριο 2024 είναι Καθηγήτρια Κλασικής Κιθάρας στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία οκτώ ετών. Είναι πτυχιούχος Κλασικής Κιθάρας με βαθμό Άριστα, από το Ωδείο “Κασσιανή Αλεξοπούλου”(τάξη Διονύση Κατινάκη). Έχει πολυετή διδακτική προϋπηρεσία σε Ωδεία της Αθήνας, μεταξύ άλλων στο Ενθικό Ωδείο Νέου Ηρακλείου, στο Ωδείο Κασσιανής Αλεξοπούλου, Ωδείο Όπερα κ.α. Είναι καθηγητής Κλασικής, Ακουστικής, Ηλεκτρικής και Λαϊκής Κιθάρας. Ως εκτελεστής Κιθάρας, έχει συνεργαστεί με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, σε συναυλίες, τηλεοπτικές εκπομπές όπως επίσης και σε δισκογραφίες. Ως Κιθαρίστας έχει συνεχόμενη παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας . Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως Καθηγητής και εκτελεστής Κιθάρας στο νησί της Σάμου.
Γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1989. Ξεκίνησε μαθήματα Κλαρινέτου & Θεωρητικών σε ηλικία 12 ετών. Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβρη του 2013 με ειδίκευση στο Κλαρινέτο (τάξη Μ.Μουμουλίδη). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τους dr.Eric Honour και Jason Raynovich και ερμηνείας με τον κ.Γ.Χατζηνίκο και Μ.Μουμουλίδη. Tο κουαρτέτο του “Sokratis Votskos Quartet” έχει εμφανιστεί σε διεθνή τζαζ φεστιβάλ (Odessa jazz festival, Prilep jazz weekend, Sakotura jazz fest) αλλά και σε χώρους όπως το block33 (Κ.Ο.Θ. Underground 2017), Duende jazz bar, ενώ η πιo πρόσφατη εμφάνιση του ήταν στα πλαίσια του Athens Technopolis jazz festival 2021 (ως μία από τις δύο ελληνικές συμμετοχές). Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διηύθυνε τη χορωδία της ταξιαρχίας ΕΛΔΥΚ 3/1 στα πλαίσια των εορταστικών συναυλιών στο Ελληνικό Προξενείο. Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει στους δίσκους “Music Conversations’’, “Knot’’ του σχήματος Reggetiko Project και “Albatross’’ (με τη συμμετοχή του σπουδαίου Milcho Leviev), στο δίσκο “Colors’’ (ο οποίος χορογραφήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ χορογραφίας 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη), στο δίσκο “Kolida Babo’’ που κυκλοφόρησε με τη βρετανική Mic Records (λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές διεθνώς από The Guardian, The Wire magazine, Uk vibe) κ.α. Με το πρώτο δίσκο των Kolida Babo duet μπήκαν στο top20 των jazz charts του itunes για τη Γαλλία, ανάμεσα σε δίσκους των Miles Davis, Nina Simone, Ibrahim Maalouf, κα. Είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού τίτλου “Ακουστικός σχεδιασμός και Πολυμέσα’’ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όπου ειδικεύεται στην Αρχαιοακουστική και πιο συγκεκριμένα στην ακουστική των Σπηλαίων. Έχει διδάξει και στα μουσικά σεμινάρια “What is Music” στο Burgos της Ισπανίας (“East through west, makam music’’-Ιούλιος 2018), ενώ έχει επιλεχθεί ως mentor στη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης “Coursera’’ για το μάθημα “Fundamentals of audio and music engineering’’, έχοντας ολοκληρώσει δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα εντός της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (Berklee college of Music). Είναι Καθηγητής Ξύλινων Πνευστών (Κλαρινέτο, Φλάουτο & Σαξόφωνο), όπου διδάσκει από το 2017 σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία ανά την Ελλάδα.
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1990 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κερατσινίου. Κατόπιν έπαιζε τύμπανα στην Φιλαρμονική του Δήμου Κερατσινίου (1995-2003). Έχει δουλέψει σαν επαγγελματίας σε Μουσικές σκηνές και σε διάφορες συναυλίες ως season Drummer. Έχει υπάρξει μέλος πολλών επαγγελματικών συγκροτημάτων στην Αττική από το 1993 έως και σήμερα . Από το 2013 είναι μέλος του τοπικού συγκροτήματος Night Cup, με το οποίο μοιράστηκαν την Σκηνή μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα (Ireon Music Festival 2014).Ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στη Σάμο και από το 2015 είναι καθηγητής κρουστών της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου.
Γεννήθηκε το 1969. Άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι σε ηλικία 6 ετών. Στα 14 έφτασε να παίζει επαγγελματικά πλέον με τοπικές ορχήστρες. Συνεργάστηκε έκτοτε με πάρα πολλούς μουσικούς της Σάμου. Επίσης εργάστηκε ως μουσικός για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό(Ολλανδία,Γαλλία,Βέλγιο,Ισραήλ), παίζοντας σε νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως,μουσικές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά προγράμματα.Από το 2013 παραδίδει μαθήματα μπουζουκιού στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σάμου.