Καλώς ήρθατε

Τελευταία νέα

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής σήμερα και η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή ανακοινώνει με τη σειρά της, τις 2 καλοκαιρινές μαθητικές συναυλίες όλων των τμημάτων (1&3Ιουλίου) μαζί με ένα ιστορικό γεγονός για το νησί μας: το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδαστών του τμήματος Μελοδραματικής(τάξη Δήμητρας Τσακανιά) θα μας χαρίσει 4μοναδικές εκδηλώσεις, ανεβάζοντας για πρώτη φόρα στη Σάμο, ΟΠΕΡΑ! Πρόκειται για την διάσημη όπερα Διδώ & Αινείας του H.Purcell, όπου θα ανέβει σε 2 διανομές: Α’ διανομή 2/7&7/7 και Β’ διανομή 5/7&9/7 σε Καρλόβασι-Βαθύ -Πυθαγόρειο. Πολιτιστική-Μουσική εβδομάδα στη Σάμο από την Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή! Χρόνια Πολλά&Καλά σε όλους γεμάτα ΜΟΥΣΙΚΗ!!!


Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Την Κυριακή 18Δεκεμβρίου 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα! Συμμετέχουν σπουδαστές από τα τμήματα Πιάνου, Ακορντεόν, Βιολιού, Κιθάρας , Τρομπέτας και Μπουζουκιού μαζί με την Παιδική Χορωδία! Μία συναυλία αποκλειστικά με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 🎄🎶 Είσοδος ελεύθερη.

Κατατακτήριες Εξετάσεις Οκτωβρίου 2022

15 Οκτωβρίου 2022: Μία ιστορική ημέρα για την Σχολή μας, καθώς πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκαν για 1η φορά κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Μονωδίας. Πολύ σημαντική ημέρα επίσης, για τους καθηγητές της Σχολής όπως και για όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους!Οι κατατακτήριες εξετάσεις Ειδικού Αρμονίας, Πιάνου & Μονωδίας πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Συνολικά κατατάχθηκαν: 8 υποψήφιοι στην Ανωτέρα Σχολή, 5 υποψήφιοι στη Μέση Σχολή, 2 στην Κατωτέρα Σχολή και 4 στη Σχολή Ειδικού Αρμονίας. Ευχαριστούμε θερμά την εκπρόσωπο του ΥΠ.ΠΟ.Α. Κα Κοψιδά Ζωή και όλα τα μέλη των 3 επιτροπών για την άψογη συνεργασία(Μοντίνου Μαρία,Μπαρμπάκη Μαρία,Κουμαραδιό Γεώργιο,Θαλασσινού Μαριάνθη,Τσακανιά Δήμητρα,Κώνστα Ειρήνη και Σιγαλό Δημήτριο).
Υ.γ.1 : Ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση στον Κ. Καραμπερόπουλο Κων/νο, που απουσίασε λόγω νοσηλείας.
Υ.γ.2 : Ευχαριστούμε τον Δήμο Δ.Σάμου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων.


Σπουδές & Τμήματα

Κλασικής Μουσικής

Στον Τομέα Κλασικής Μουσικής ανήκουν οι παρακάτω Σχολές: Σχολή Πιάνου, Σχολή Εγχόρδων (Βιολί & Βιόλα) Σχολή Νυκτών (Κλασική Κιθάρα), Σχολή Πνευστών (Κλαρινέτο, Τρομπέτα, Σαξόφωνο), Σχολή Μονωδίας-Μελοδραματικής, Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών.

Σύγχρονης Μουσικής

Στον Τομέα Ευρωπαΐκής Μοντέρνας Μουσικής ανήκουν οι παρακάτω Σχολές: Σχολή Πληκτρών-Αρμονίου, Σχολή Ακορντεόν, Σχολή Κιθάρας (Ακουστικής/Ηλεκτρικής) Σχολή Ηλεκτρικού Μπάσου, Σχολή Σαξοφώνου, Σχολή Κρουστών-Ντραμς και Σχολή Μοντέρνου Τραγουδιού.

Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής

Στον Τομέα Λαΐκής & Παραδοσιακής Μουσικής ανήκουν οι παρακάτω Σχολές: Σχολή Παραδοσιακού Βιολιού, Σχολή Λαϊκής Κιθάρας, Σχολή Μπουζουκιού, Σχολή Σαντουριού, Σχολή Ακορντεόν και Σχολή Κλαρίνου.

Προπαρασκευαστικά Τμήματα

Στα Προπαρασκευαστικά Τμήματα ανήκουν τα παρακάτω: Τμήμα Προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά Πανεπιστήμια, Τμήμα Προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά Γυμνάσια και Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.

Το όραμα μας

”      Η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και η ποιότητα της μουσικής μας εκπαίδευσης, να διαμορφώνουν ένα άτομο που θα λατρέψει τη μουσική και θα αναδείξει στο έπακρον τις μουσικές του ικανότητες.

”      Οραματιζόμαστε την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας, από ένα ισχυρό σταθμό ταλέντων που θα εξελίσσουμε σε διακεκριμένους μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.